Јоксимовић: Србија заслужује да отвори нова поглавља

Реагујући на наводе медија да Брисел уцењује Београд и тражи наставак дијалога са Приштином, како би била отворена три нова поглавља, министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић оценила је да је Србија постигла напредак у поглављима 23. и 24. које су репер и за отварање других поглавља и да заслужује да отвори нова поглавља.

Политика штапа и шаргарепе није одржива у овој фази приступних преговора са ЕУ, оценила је министарка Јадранка Јоксимовић.

"Мислим да је несумњиво да поглавље 35 може само да измери да Приштина није испунила ништа од својих обавеза, да је својим једностраним потезима лошу ситуацију у дијалогу додатно подрила. Политика штапа и шаргарепе није одржива у овој фази приступних преговора са ЕУ", рекла је Јоксимовићева.

Шеф делегације ЕУ Сем Фабрици каже да је отварање нових поглавља процес који захтева рад на бројним детаљима.

"У овом тренутку ради се у Бриселу на постизању договора о могућим отварањима нових поглавља, а одлука ће бити донета у децембру. Ја бих препоручио Србији да ради на остваривању услова за отварање поглавља, да ради на поглављу које се тиче владавине права и на постизању споразума са Приштиниом", рекао је Фабрици.

Министарка Јоксимовић и Сем Фабрици присуствују конференцији "Лидери трансформације друштва". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи