Брнабићева за Си-Ен-Ен: Србија се брзо мења и то у правом смеру

Премијерка Ана Брнабић је у интервјуу за једну од водећих емисија Си-Ен-Ена рекла да се Србија брзо мења и то у правом смеру. У разговору са Фаридом Закариом премијерка је рекла да се убрзано спроводе реформе и да земља хвата корак са светом, да се залаже за транспарентност и потпуну отвореност према грађанима, а да се промене виде и по великом броју жена на најодговорнијим политичким функцијама.

Ана Брнабић је рекла да се Србија мења, али и да мора да се носи са лажним перцепцијама из прошлости.

"Мењамо се и идемо веома брзо у правом смеру. Поносна сам на то", рекла је Брнабићева и додала да у неким случајевима политика води у односу на бизнис, иако је уобичајено да буде другачије.

На констатацију Фарида Закарије да је више жена на изузетно високим позицијама у Србији, Брнабићева истиче као примере председницу парламента Мају Гојковић, гувернерку Јоргованку Табаковић, министарке инфраструктуре, правде, европских интеграција, министарку задужену за демографију.

На питање како је било одрастати у Србији као геј особа, Брнабићева је рекла да је имала пуну подршку породице и блиских пријатеља.

"Ако ја као отворено геј жена премијер помогнем бар једној особи у Србији, региону или свету да има боље мишљење о себи, мислим да сам већ много урадила", навела је Брнабићева.

Када је у питању политика, премијерка је рекла да је наилазила на противљења њеном избору већ од првог дана – од религиозне заједнице, опозиције, али и неких коалиционих партнера. Ипак је, наглашава, пресудна била подршка председника Александра Вучића.

"Без те подршке мислим да не бих могала да будем премијер", истакла је Ана Брнабић.

Указала је да су веома чести напади на њу на друштвеним мрежама.

"То чини још тежим да радим посао јер је потребан посебан фокус да се то занемари и да се фокусира на оно што је важно, а то је мој посао – шта могу за грађане Србије да учиним", рекла је Ана Брнабић.

Брнабићева је истакла да настоји да ужива у позитивним стварима.

"Радујем се сваком појединачном па и најмањем успеху који као влада или као земља постигнемо, и то ми даје снагу да наставим", закључила је премијерка Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво