Договорен детаљан план рада свих служби безбедности

Биро за координацију рада служби безбедности разматрао је на данашњој седници укупну безбедносну ситуацију у Србији, с посебним освртом на тренутну ситуацију у Аутономној Покрајини Косово и Метохија имајући у виду најављено формирање "војске Косова" и предстојећу Генералну скупштину Интерпола.

На састанку је договорен детаљан план рада свих служби безбедности које су добиле конкретне задатке и предузимаће све неопходне мере како би спречиле да се безбедносни изазови прелију у значајнију нестабилност и у ситуацију која би могла да угрози, пре свега, безбедност Срба у јужној српској покрајини, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Истакнуто је да би најављено формирање тзв. војске Косова било у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, али и гаранцијама међународне заједнице да без Срба таква одлука не може бити донета.

Разматране су и околности у вези са предстојећом Генералном скупштином Интерпола и захтев Косова за пријем у чланство у ту међународну полицијску организацију.

Србија ће, како је истакнуто, наставити да износи правне, полицијске и политичке аргументе, који говоре у прилог томе да Косово не треба да буде чланица Интерпола, али и да указује на то колико би тај преседан био безбедносно опасан, јер би, између осталог, базе података ове полицијске организације могле бити злоупотребљене.

Тема Бироа била је и борба против корупције и организованог криминала, с посебним освртом на сузбијање нарко-трафикинга.

Истовремено, договорене су конкретне мере за поступање полиције и служби безбедности у складу са законом прописаним овлашћењима и у сарадњи са надлежним тужилаштвима, а све у циљу заштите Србије и безбедности њених грађана, истиче се у саопштењу.

Седници Бироа је председавао секретар Савета за националну безбедност, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Поред чланова Бироа, састанку су присуствовали, између осталих, министарка правде Нела Кубуровић, министар одбране Александар Вулин, републички јавни тужилац Загорка Доловац, директор полиције и тужилац за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи