ДС: Друга негативна оцена од Европске комисије за месец дана

Демократска странка саопштила је да је Европска комисија у извештају набројала грешке у корацима и оклевања која Србију успоравају на путу ка чланству у Европској унији. ДС је додао да је то друга негативна оцена стања у правосуђу и слободи медија у последњих месец дана.

"Србија у кључним областима није напредовала, живот грађана није бољи, реформе нису брже, није јача борба против корупције, једино захуктала машинерија лажних вести то пренебрегава и ствара слику о благостању и свеопштем просперитету", навео је ДС у саопштењу.

Та странка додала је да стално упозорава да не постоји ефикасна антикорупцијска политика и да није обезбеђен простор за активно учешће грађана у борби против корупције.

"Једина борбу коју је власт непрекидно водила је она у којој су опоненти етикетирани, процесуирани и анатемисани, а грађани застрашивани", навео је ДС.

У саопштењу се додаје да Србију у демократским променама друштва није успорило постојање другачијег мишљења, "већ систематско затирање претпоставки за дијалог, слободу изражавања и лично ангажовање појединаца".

"Генерално, неповољан извештај Европске комисије оцену уписује поред имена Александра Вучића, кочничара промена, који према нахођењу и политичкој потреби више места и простора уступа и осуђеним ратним злочинцима од мислећих људи и слободоумних грађана", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи