Дачић са Гутересом о КиМ и значају улоге Унмика

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом о ситуацији на Косову и Метохији и значају улоге Унмика у изградњи трајног мира, стабилности и безбедности у Покрајини.

У том смислу, Ивица Дачић је још једном потврдио да је за Србију од великог значаја да се тема Косова и Метохије задржи у фокусу Уједињених нација, односно Савета безбедности.

Министар Дачић информисао је саговорника и о току дијалога између Београда и Приштине.

Генерални секретар Уједињених нација је реафирмисао позицију Уједињених нација, која је дефинисана поштовањем Резолуције СБ УН 1244, и у том контексту, наставак ангажмана Унмика на КиМ, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић и Гутерес састали су се после седнице Савета безбедности УН о Косову, која је одржана после шест месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво