Куочи: Кфор неће дозволити једностране потезе

Кфор неће дозволити једностране потезе који би на КиМ водили у ескалацију сукоба, изјавио је командант те војне мисије на Косову Салваторе Куочи на састанку са градоначелником Косовске Митровице Гораном Ракићем.

Куочи је додао да се сви опречни ставови морају решавати за столом. 

Према речима Ракића, Кфор ће остати једина призната војска на Косову и Метохији која брине о безбедности свих грађана.

Како је саопштено из кабинета градоначелника, Ракић и Куочи разговарали су о тренутној безбедносој ситуацији, наставку директне сарадње и размени информација у циљу очувања мира.

"За измену мандата КБС консултовати све заједнице"

Куочи је изјавио да је веома важно да се за било коју измену мандата косовских безбедносних снага консултују све заједнице на Косову и савезници НАТО-а.

Командант Кфора је за РТК изјавио да је позиција НАТО-а веома јасна: "Алијанса подржава развој КБС у њеном тренутном мандату", наводи се у Унмиковом прегледу штампе.

Како је навео, КБС је професионална снага и извор регионалне стабилности, а уколико се њен мандат промени Северноаталнтски савет ће размислити о нивоу ангажовања НАТО-а на Косову.

Рекао је и да би у случају формирања косовске војске био размотрен ниво ангажовања Кфора на Косову.

"То значи да ће 29 чланица НАТО-а морати да објаве будући обим акција НАТО-а на Косову", рекао је Куочи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи