Чепурин о косовској "дипломатији у ходницима"

Косовска специјална операција "дипломатија у ходнику" се наставља, али не утиче на став Русије ни на који начин, поручио је руски амбасадор Александар Чепурин. Поводом пропуста у протоколу у Паризу, Чепурин наводи да ће се свет увек сећати подвига војника-победника "међу којима истакнуто место припада пре свега српским, руским, француским херојима".

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин оценио је да косовска "дипломатија у ходнику" не може да утиче на став Москве.

"Видимо да се косовска специјална операција 'дипломатија у ходнику' наставља, преместивши се из Њујорка у Париз. То не утиче на став Русије ни на који начин, а и не може да утиче у принципу", навео је Чепурин на Твитеру.

Косовски председник Хашим Тачи објавио је претходно на друштвеним мрежама фотографије са руским председником Владимиром Путином током сусрета у Паризу. Тврди да је Путину рекао да нису "ни пријатељи ни непријатељи", а да је Путин наводно рекао да је "промена руског става према Косову осетљиво питање".

Руски амбасадор је у твиту подсетио на "дипломатију у ходнику" косовских званичника током свечаног заседања Генералне скупштине УН. Тај потез приштинских власти критиковао је тада у интервјуу за РТС шеф дипломатије Ивица Дачић.

Чепурин је реаговао и поводом пропуста у протоколу на обележавању стогодишњице Великог рата у Паризу.

"Мноштво пропуста на церемонији у Паризу нас сасвим не радује. Ипак, свет ће се увек сећати подвига војника-победника међу којима истакнуто место припада пре свега српским, руским, француским херојима. Историја је јача од церемоније", поручио је Чепурин.

Француски амбасадор Фредерик Мондолони јуче се извинио зато што је место за председника Србије у недељу било далеко од центра дешавања, за разлику од лидера земаља чија је улога у Великом рату била знатно мања или чак нису ни постојале.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи