Харадинај најавио могућност новог повећања пореза на српску робу

Косовски премијер Рамуш Харадинај не искључује могућност додатног повећања пореза на робу из централне Србије.

Рамуш Харадинај је то рекао после састанка са члановима Одбора за законодавство.

На питање о претњама Српске листе да ће подржати сваку акцију опозиције на рушењу владе, Харадинај је рекао да је њихова одлука да не сарађују.

"Што се тиче коалиционог партнера, у овом случају Српске листе, то је њихова воља, то је слободна политичка воља и ми то не диктирарамо. Разумљиво је да се косовска агенда наставља, ми смо на послу. Могло би се рећи чак и уз повећане порезе", рекао је Харадинај, пренела је агенција Косовапрес.

Агенција подсећа да је након увођења пореске стопе од 10 одсто на робу из централне Србије и БиХ, Српска листа, саопштила да ће подржати сваки покушај рушења актуелен косовске владе.

Харадинај каже и да је изненађен и да му је мало чудно због чега Европска унија сматра упитном одлуку о визној либерализацији у овој години, као и да би то сада неко требало да објасни.

Тврди да је Приштина исунила све услове, да визна либерализација није угрожена, али није искључио могућност даљег одлагања.

"Постојала је листа услова и ми смо те услове испунили. Сада би било добро да неко објасни зашто је дошло до застоја. О томе постоји много спекулација", рекао је Харадинај.

Косовски премијер не мисли да је процес визне либерализације отказан.

"У процесу смо, али је мало изненађујуће што се сада суочавамо са потешкоћама у приступању агенди. Мало је чудно ", рекао је Харадинај, пренела је Коха.

Изјаве неких од званичника Европске уније да либерализација визног режима за грађане Косова може трајати дуже од предвиђеног, узнемириле су приштинске институције како у погледу лобирања, тако и испуњавања неких преосталих обавеза према испуњавању критеријумима владавине права.

Привремене власти у Приштини тврдиле су раније да ће визна либерализација за грађане Косова сигурно бити одобрена до краја ове године. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво