ДС и СНС о криминалу

Док Демократска странка саопштава да се током свог деловања увек супротстављала криминалу и залагала за борбу против кримогенизације друштва, СНС наводи да је ДС "на крвавим рукама припадника Сурчинског и Земунског клана зграбила власт у Србији, тако што је најпре запалила Скупштину, па телевизију, а затим на улици пребијала политичке неистомишљенике".

Демократска странка je саопштила да је једина странка коју су константно нападале криминалне структуре настале и развијане "током владавине странака чије тековине баштини данашња власт" и да никада нису служили као сервис клановским ратовима и витлали пиштољима у јавном деловању.

"Александар Вучић би морао да зна како су то чинили и чине искључиво чланови његове странке, садашње и бивше", наводи се у саопштењу.

Како додаје ДС, "неопростиво" је да Вучић заборави изборни програм оснивача Српске напредне странке Томислава Николића и његово заветовање да ће ревидирати судске одлуке и осуђујуће пресуде изречене члановима Земунског клана.

"Димне завесе неистина, које Александра Вучић изриче сваки пут када нема одговор на суштинска питања о судбини преговора и позицији Србије, увек смрде на барут и призивају сукобе и поделе, уместо да борба против криминала буде неупитна и ван сваке страначке расправе", наводи се у саопштењу.

ДС је навела да се током свог деловања увек супротстављала криминалу и залагала за борбу против кримогенизације друштва.

Одговор је стигао од потпредседника Главног одбора Српске напредне странке Миленка Јованова. Изјавио је да грађани Србије знају да је Демократска странка "на крвавим рукама припадника Сурчинског и Земунског клана зграбила власт у Србији, тако што је најпре запалила Скупштину, па телевизију, а затим на улици пребијала политичке неистомишљенике".

Након отимања власти, припадници ове странке одужили су се онима који су их на власт довели, па су им омогућили да по Србији асфалтирају, раде и граде, а од Шарића су направили највеће инвеститоре који су покуповали хиљаде хектара земље у Војводини, разна предузећа и комбинате, рекао је Јовановић.

Навео је да су се функционери ДС посебно усавршили за привредни криминал, који су, каже, развили до крајњих граница и опљачкали све што се опљачкати могло у Србији и ишли су дотле "да су пљачкали и децу ометену у развоју, којој су отели новац намењен за њихов објекат и стрпали га у своје џепове".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво