Марковић: Не замерам Бандићу и желим му све најбоље

Драган Марквоић Палма, председник Јединствене Србије, посланик и председник скупштине Јагодине каже да не замера градоначелнику Загреба Милану Бандићу што је морао да се извињава због његовог боравка у Загребу, јер, како наводи, трпео је велики притисак. 

Марковић у саопштењу поводом "хистерије у хрватским медијима", подсећа да је у Загребу био на позив Бандића, те понавља да је тема њиховог састанка била будућност а не прошлост. 

"Није била тема ко је чији пријатељ, ко са са ким састајао и ко је са ким пио кафу у прошлости. На жалост, постоје политичари који своју политичку популарност заснивају на прошлом времену које је било тешко и за српски и за хрватски народ. Сигуран сам да се већина обичних људи у Хрватској не слаже са милитантним порукама које често шаљу поједини хрватски политичари", навео је Марковић, приметивши да је од свега што се нашло о њему хрватским медијима 99 измишљотина, док је: "Тачно само да се зовем Драган Марковић Палма". 

Пребацују му, каже, што је био у Аркановој странци, што је познавао Аркана и што је у Јагодини примио 75 пензионисаних генерала и адмирала.

"То би било исто као када бих ја замерио Бандићу што је Анту Готовину прогласио почасним грађанином Загреба. Будућност двеју држава, Србије и Хрватске, није стални напад хрватских политичара на Србију, већ међусобни разговори и поштовање, баш као што то ради председник Србије Александар Вучић", поручио је Марковић, подсетивши да је Хрватска чланица Европске уније, а да узор, у смислу окретања према будућности а не враћање на прошлост, треба да јој буду Немачка и Француска. 

Господину Бандићу, као једном од најбољих градоначелника у Европи, Марковић је у поруци за јавност пожело све најбоље у даљем раду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво