Српски покрет обнове: За Србију живих, а не мртвих

Српски покрет обнове (СПО) осудио је став Светог архијерејског сабора Српске православне цркве (СПЦ) да "ни по коју цену не сме да се доведе под знак питања пун суверенитет и интегритет Србије на Косову и Метохији", јер како каже, он води само у нове сукобе "с неслућеним губицима и трагедијом" српског народа.

У саопштењу СПО-а, чланице владајуће коалиције, наводи се да је Србија је бомбардована, разарана, да су многи животи однети, а Косово је изгубљено. 

"Само новим ратом Србија може се повратити пун суверенитет и интегритет на Косову, под условом да поново не буде поражена и суочена с неслућеним губицима и трагедијом", наводи се у саопштењу.

Та странка истиче да би "архијереји српске цркве требало да знају да Србија више нема глава за изгинуће и пострадање којим одишу њихови косовски завети и позиви и да Косово није територија, него је Косово преостали српски народ на тој територији, цркве, манастири, историјски споменици".

Наводи се да су то светиње које Србија мора и може да заштити без рата и у пријатељству, а не у непријатељству са већинским албанским народом на истој територији.

"Прескупо је српски народ плаћао проповеди српске цркве о 'небеској Србији', о Србији мртвих, а не живих, од 27. марта 1941. па до ратова у последњој деценији прошлог века и садашњих косовских апела за гурање Србије у нове несреће и поразе", истиче у саопштењу СПО.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи