Ђурић: Јеремић чинио све да Србија више никада не победи

Потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић истакао је да ће Вук Јеремић, реагујући на његови изјаву да је Србија могла да спречи да се на обележавању примирја у Првом светском рату у Паризу нађе "косовска застава", ући у енциклопедије као креатор дипломатије аутодеструкције.

Марко Ђурић је, у саопштењу, рекао да је разумљиво што Јеремићу смета присуство Србије на обележавању српске победе у Првом светском рату, јер он је чинио и чини све да Србија више никада и ни у чему не победи.

"Јеремић би, уместо што свакодневно глуми спољнополитичког аналитичара, требало да грађанима објасни зашто је био кључни саучесник у измештању дијалога о Косову и Метохији из Уједињених нација на терен Европске уније и тражењу мишљења о једнострано проглашеној независности наше јужне покрајине од суда у којем већину чине представници држава спонзора приштинских сепаратиста", нагласио је он.

Ђурић је указао и да се суду човека који на души носи такве грехе не може веровати, а његово позивање на Русију и њену подршку Србији врхунац је безобразлука и лицемерја, јер управо он је Москви из руку избио важне аргументе и механизме за одбрану наших државних и националних интереса пред Уједињеним нацијама.

"Хонорарни сарадник катарске амбасаде и белосветских превараната", Вук Јеремић, према речима Ђурића, довео је нашу државу у ситуацију у којој није више било могућности да било шта издејствује преговорима, а данас имамо какав-такав маневарски простор искључиво захваљујући вишегодишњем напорном раду и државно одговорној политици председника Србије Александра Вучића.

Јеремићева мржња је неизмерна и он је спреман да, свакодневно навијајући против Вучића, навија против Србије и њених интереса, и питам га само за чије интересе навија, или то треба да упитам катарску амбасаду и његовог пријатеља Патрика Хоа, закључио је Ђурић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво