Харадинај: Меркелова подржава чланство Косова у Интерполу

Немачка канцеларка Ангела Меркел подржава чланство Косова у Интерполу, саопштио је Рамуш Харадинај и додао да је Меркелова то навела у одговору на његово писмо, којим је канцеларку обавестио да Косово планира да се учлани у ту међународну организацију.

Косовски премијер Рамуш Харадинај је преко свог налога на Фејсбуку објавио оригинал писма Ангеле Меркел, у којем се каже да "Немачка подржава чланство Косова и да ће ојачати интеграцију Косова у међународну заједницу и побољшати сарадњу у области безбедности".

Писмо канцеларке Харадинају је уручио немачки амбасадор у Приштини Кристијан Хелд.

"Снажна подршка Немачке за чланство Косова у Интерполу долази у пресудном тренутку за међународну консолидацију наше земље. Канцеларка Меркел истиче да ће овај акт ојачати интеграцију Косова у међународну заједницу и да је у служби побољшања сарадње у области безбедности и истраживања транснационалног криминала. Дубоко захваљујемо немачкој држави на сталној подршци", навео је Харадинај.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво