EУ очекује од Београда и Приштине посвећеност дијалогу

Европска служба за спољне послове (ЕЕАС) саопштила је после нове рунде дијалога Београда и Приштине на високом нивоу у Бриселу да ЕУ очекује посвећеност дијалогу и позвала две стране да се уздрже од акција које су у супротности са духом нормализације.

Висока представница Федерика Могерини одржала је састанак на високом нивоу са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем.

"Европска унија очекује од Србије и Косова да брзо покажу посвећеност дијалогу имајући у виду директне везу између свеобухватне нормализације њиховог односа и конкретних изгледа за њихове аспирације у ЕУ", наводи се у саопштењу ЕЕАС после састанка.

Могеринијева је, како се каже, у разговорима са двојицом председника истакла неопходност да Београд и Приштина осигурају окружење погодно за дијалог и да се уздрже од речи, акција и мера које су у супротности са духом нормализације.

Они су разговарали о неопходним корацима за напредак и одлучили да ће остати у константном контакту у наредним данима како би проценили резултате данашњег састанка, додаје се у саопштењу ЕЕАС.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 09. нов 2018, 09:46) - anonymous [нерегистровани]

EU

Moze da ocekuje.

(четвртак, 08. нов 2018, 21:41) - anonymous [нерегистровани]

Очекивање

" ЕУ очекује од Београда..."....Нешто ми стварно није јасно...