EУ очекује од Београда и Приштине посвећеност дијалогу

Европска служба за спољне послове (ЕЕАС) саопштила је после нове рунде дијалога Београда и Приштине на високом нивоу у Бриселу да ЕУ очекује посвећеност дијалогу и позвала две стране да се уздрже од акција које су у супротности са духом нормализације.

Висока представница Федерика Могерини одржала је састанак на високом нивоу са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем.

"Европска унија очекује од Србије и Косова да брзо покажу посвећеност дијалогу имајући у виду директне везу између свеобухватне нормализације њиховог односа и конкретних изгледа за њихове аспирације у ЕУ", наводи се у саопштењу ЕЕАС после састанка.

Могеринијева је, како се каже, у разговорима са двојицом председника истакла неопходност да Београд и Приштина осигурају окружење погодно за дијалог и да се уздрже од речи, акција и мера које су у супротности са духом нормализације.

Они су разговарали о неопходним корацима за напредак и одлучили да ће остати у константном контакту у наредним данима како би проценили резултате данашњег састанка, додаје се у саопштењу ЕЕАС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво