"Повећање такси на увоз због деструктивности Београда"

Премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај рекао је да одлука о повећању такси на увоз робе из централне Србије није "одлука жеље", већ последица деструктивног понашања Београда, преноси РТК2.

Харадинај је на конференцији за медије после састанка Министарског савета за европске интеграције, одговарајући на питања новинара о повећаним таксама на увоз робе из централне Србије и Босне и Херцеговине, рекао да Приштина не може бесконачно да трпи деструктивност Београда.

"Присилно смо донели ту одлуку, није то одлука жеље, то је прва мера која има могућност да се повећа и која има могућност да пређе у неке друге мере. То није урађено због неког тактизирања. Ако званични Београд оцени да може да се понаша тако деструктивно према Косову, онда ми оцењујемо да не може роба из Србије да се продаје на Косову без наше деструктивности", рекао је Харадинај.

Харадинај је истакао да постоји више писаних изјава српских припадника Bезбедносних снага Косова чијим се породицама претило.

"Што се тиче одлуке, на муци смо, јер 'суседна земља Србија' са којом у дијалогу, а која је и кандидат за чланство у ЕУ и отвара поглавља, практично јавно прети породицама наше земље, породицама припадника безбедносних снага Косова, Срба, али не само Срба. То треба да се прекине јер је тако нешто недопустиво", тврди Харадинај.

Коментаришући вечерашњи сусрет два председника, Хашима Тачија и Александра Вучића у Бриселу, Харадинај је рекао да се до сада Косово показало као прихватљив партнер у дијалогу.

"Било би веома лоше, на пример да се господину Тачију каже дођи ти да водиш дијалог, а твоји грађани неће добити либеразлизацију. И господин Тачи би онда сам требало да анализира шта да ради, да ли треба да иде на те састанке тако или треба да свака агенда његове земље зависи од расположења друге земље. Замислите да агенда Србије зависи од расположења Косова", рекао Харадинај.

Косовски премијер је рекао и да треба да се појасни шта је дијалог јер су неке теме "у потпуности билатералне између Косова и Европске уније, попут визне либерализације".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво