Михајловић смењен са места председника ДЈБ

Главни одбор покрета Доста је било разрешио је Бранислава Михајловића са места председника ДЈБ и саопштио да ће избори за новог нпредседника бити одржан у року од 60 дана, а да до тада овлашћења председника преузима заменица председника Бранка Стаменковић.

Како се наводи у саопштењу, Михајловић је напустио постојећи посланички клуб ДЈБ и приступио новоформираном клубу "Политика мора бити другачија", коју чине бивши чланови ДЈБ, чиме је нанео огромну штету том покрету, који је изгубио посланичку групу.

"Бранислав Михајловић је оваквим поступањем донео корист другој политичкој опцији, што по члану 18. Статута аутоматски подразумева престанак чланства и уједно свих функција у ДЈБ", наведено је усаопштењу ДЈБ.

Михајловић је, како се наводи, ширио неистине о ДЈБ и његове чланове у медијима називао "шибицарима" и "преварантима".

У ДЈБ истичу да су "дубоко разочарани" бившим члановима,"који су изгледа очекивали да ће се ДЈБ након њиховог прелета утушити и нестати са политичке сцене".

"Није им успело. ДЈБ је збио редове. Неки од њих се у скупштинским клупама нису појавили већ пола године, па је самим тим крајње чудна одлука да задрже мандат ван ДЈБ без којег никада не би могли ни да закораче у зграду Народне скупштине. Не желимо да спекулишемо која их је 'мука'натерала да ово ураде", наводи се у саопштењу.

Ти бивши чланови ДЈБ "својим студентима, колегама и пријатељима шаљу веома дискутабилну слику о свом личном, друштвеном и политичком интегритету", закључује се у саопштењу и додаје да то није тема којом ДЈБ намерава да се даље бави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво