Јовановић: Одлуке СПЦ не смеју утицати на дијалог

Одлуке Синода Српске православне цркве не смеју ни на који начин да утичу на разговоре између Београда и Приштине, нити се сме дозволити да црква одређује некакве "црвене линије" у преговорима, сматра председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.

"Ако је црква већ одлучила да се замрзне у простору и времену, нема права да тако нешто тражи и од грађана у овој земљи, нити више имамо времена да губимо у бесмисленом сукобу са косовским Албанцима, који је разорио ову земљу", навео је Јовановић у саопштењу.

Лидер ЛДП-а је истакао да је јасно да они који воде Србију морају да се одреде према ставовима заговорника "великосрпских идеја", које поред питања Косова показују и када говоре о БиХ и Црној Гори.

"Нама треба мир. И нама и Албанцима на Косову. Не требају нам свештеници који благосиљају неке нове паравојне јединице, јер је јасно да је алтернатива компромису са Албанцима нови рат", рекао је Јовановић и додао да свет, данас нестабилнији него деведесетих, овог пута неће бити заинтересован да се бави "нашим глупостима".

Ако је СПЦ одлучила да ни на који начин не помаже у решењу проблема, бар нека једном заћути и нека погледа колико људи сваког дана иде из Србије, јер нико више не намерава да живи у земљи у којој се сања нека "небеска правда док се жртвује све остало", навео је Јовановић и додао да је таква црква постала место одакле се шаљу најретроградније поруке.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи