Вучић: Неће на локалне изборе јер тамо ни чланове немају

Председник Србије и СНС-a Александар Вучић оценио је да је опозиција решила да не изађе на локалне изборе јер у Дољевцу, Кули и Кладову уопште нема своје чланове.

"Бојкотоваће свуда где немају ниједног члана", рекао је Александар Вучић одговарајући на питања у вези с најављеним бојкотом Савеза за Србију.

Њих, како је рекао Вучић, и не интересује народ који тамо живи, а реч је, додао је, о странкама које у тим местима, свих 20 заједно с појачањима, немају никога. 

"Евентуално у Кули имају три-четири члана, у Кладову два члана", каже Вучић.

Приметивши да се опозицији "свиђају Лучани", јер су тамо били јаки увек, зато што је Саша Јанковић на изборима тамо добио око 23 одсто гласова, Вучић је рекао да управо зато рачунају да су тамо Двери јаке и да ће тамо добити велики проценат. 

"И још кажу – ето, то је наш проценат за Србију", рекао је председник.

Додао је, међутим, да су свесни да у другим местима имају нула одсто гласова, али је рекао и да би "ваљда било нормално да опозиција жели да се кандидује, да побеђује, да искористи прилику да победи..."

"Неће јер знају да немају никога и то људи у Србији треба да знају", рекао је Вучић, те закључио да неко може да лаже колико хоће преко медија, али да људи нису глупи нити их треба потцењивати и увек препознају ко о њима брине и мисли и ради за њихово добро.

"Ђилас и Шолак желе да униште Телеком"

Вучић је изјавио да "Телеком" није јавно предузеће и да мора да се понаша одговорно на тржишту, а да Драган Ђилас и Драган Шолак желе да га униште, како би имали потпуни монопол у Србији.

"Они би желели да униште 'Телеком' као акционарско друштво у којем и држава има одређени удео, за рачун интереса једне компаније и двоје-троје лица који би желели да имају потпуни монопол у Србији", рекао је Вучић новинарима у Хелсинкију, упитан да прокоментарише критике поводом аквизиције кабловског оператера "Коперникус" од стране "Телекома". 

Он је истакао да се "Телеком" на тржишту такмичи са СББ-ом, највећим кабловским оператером Драгана Шолака, у којој, каже Вучић, и Ђилас има велике интересе због продаје "Дајрект медије" и сопствене зграде. 

Вучић је подсетио да се својевремено једини залагао да се "Телеком" приватизује. 

"Био сам усамљен у Србији, а ти стручњаци из Савеза за Србију су нам говорили – не, побеђујте на тржишту уз подршку синдиката и других. Данас се види да штите своје приватне и финансијске интересе и да их баш брига за раднике и будућност 'Телекома'", рекао је Вучић.

Каже да му је најглупљи коментар био тај да кабловски оператер "Коперникус" вреди више од ПКБ-а.

"А како то да Шолак... и то што су као купили ККР, па би хтели да купе Прву, Б92, да имају све телевизије и кабловске оператере под својом контролом. Како то кошта две и по милијарде? Нисам ја дао Коперникусу да то кошта 200 милиона, то је Коперникус у њихово време направио вредност да кошта 200 милиона", рекао је Вучић. 

"Не ваља да неко други има својих 200 милиона, а две и по милијарде, то је у реду. Шта, сви су кретени у Србији, само су они паметни. Држава глупа, треба да изгуби све што треба и не треба, чак и када се не меша, акционарска друштва исто, само Шолак и Ђилас треба да буду богати. То је лепа жеља, али неће се држава уништавати да би они били још богатији, а држава сиромашнија", рекао је Вучић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво