Приштина: Нема истине у вести да је Унија Комора повукла признање

Саветник косовског министра спољних послова Беџета Пацолија каже да нема ничег истинитог у вести да је Унија Комора повукла признање независности Косова.

"Не, нема ничег истинитог у вези са овом вешћу", рекао је кратко Јетљир Зиберај за lajmi.net.

Како се наводи, српска дипломатија, на челу са министром спољних послова Ивицом Дачићем, стално лобира против независности Косова и повлачења признања од стране земаља које су већ признале државу Косово.

Унија Комора се налази уз источне обале Африке у Индијском океану, а признање независности Косова се десило 19. маја 2009. године, наводи Лајми.

Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас у Београду да је Унија Комора повукла признање једнострано проглашене независности Косова.

Дачић је на конференцији за новинаре са министром иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора, Суефом Мохамедом eл Амином, рекао да је то десета земља која је повукла признање.

Косовска скупштина ванредно о повлачењу признања

Председништво Скупштине Косова је прихватило захтев опозиционих странака да се за 16. новембар закаже ванредна седница на којој би се расправљало о раду Министарства спољних послова Косова и повлачењу признања независности.

Да се то питање стави на дневни ред тражили су Демократски савез Косова и Самоопредељење, наводећи да министар спољних послова Беџет Пацоли није показао одговорност према Скупштини коју не информише о раду тог министарства, пренео је РТК.

После седнице Председништва медијима се обратио председник Скупштине Кадри Весељи који је најавио ванредну седницу 16. новембра и истакао да се скупштина "враћа у нормализацију".

"Постоји позитивна комуникација позиције и опозиције. Ми ћемо предузети обавезе у односу на наше грађане, посебно по питању евроинтеграција. Настављамо седницу са тачкама са претходних заседања, очекујемо и ангажовање опозиције јер постоје добри знакови да ће се они вратити раду у Скупштини", рекао је Весељи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво