Зеленовић: Блокира се рад општина у којима је опозиција

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поручио је на Конгресу локалних и регионалних власти у Стразбуру да власт "блокира функционисање демократских институција у градовима које води опозиција".

Небојша Зеленовић је у обраћању рекао да у три општине у Србији на челу нису представници руководеће партије – Параћину, Чајетини и Шапцу – а да се на одборнике врши притисак да промене политичко опредељење.

Тврди да су градоначелници из опозиције под притиском, наводи и да "држава блокира новац" који би требало да им припада и да се буџетска средства трансферишу према политичкој припадности.

Као пример је навео град Лесковац, који је сличне величине као Шабац, а који је прошле године добио 12 милиона, а Шабац, каже, само 2,5 милиона евра из државног буџета.

Зеленовић је на Конгресу у јучерашњем обраћању рекао и да Шабац и Параћин имају најмањи број запослених у јавном сектору, наводећи да, на пример, вртић у Параћину има проблем у функционисању јер нема дозволу да запосли нове раднике, а, према његовим речима,  поједине градске пројекте држава саботира.

"Људи у Србији желе више демократије и правде, а постаје све теже да гласају и своју вољу искажу на слободан начин", рекао је Зеленовић који је позвао Савет Европе да помогне "у стварању боље атмосфере у Србији".

Зеленовић је на конгресу говорио на позив генералног секретара Конгреса локалних и регионалних власти Андреса Киефера.

број коментара 0 Пошаљи коментар