Зеленовић: Блокира се рад општина у којима је опозиција

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поручио је на Конгресу локалних и регионалних власти у Стразбуру да власт "блокира функционисање демократских институција у градовима које води опозиција".

Небојша Зеленовић је у обраћању рекао да у три општине у Србији на челу нису представници руководеће партије – Параћину, Чајетини и Шапцу – а да се на одборнике врши притисак да промене политичко опредељење.

Тврди да су градоначелници из опозиције под притиском, наводи и да "држава блокира новац" који би требало да им припада и да се буџетска средства трансферишу према политичкој припадности.

Као пример је навео град Лесковац, који је сличне величине као Шабац, а који је прошле године добио 12 милиона, а Шабац, каже, само 2,5 милиона евра из државног буџета.

Зеленовић је на Конгресу у јучерашњем обраћању рекао и да Шабац и Параћин имају најмањи број запослених у јавном сектору, наводећи да, на пример, вртић у Параћину има проблем у функционисању јер нема дозволу да запосли нове раднике, а, према његовим речима,  поједине градске пројекте држава саботира.

"Људи у Србији желе више демократије и правде, а постаје све теже да гласају и своју вољу искажу на слободан начин", рекао је Зеленовић који је позвао Савет Европе да помогне "у стварању боље атмосфере у Србији".

Зеленовић је на конгресу говорио на позив генералног секретара Конгреса локалних и регионалних власти Андреса Киефера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво