Народна странка и Градска управа Врања опречно о инциденту

Народна странка је саопштила да су председника и потпредседника Градског одбора те странке у Врању, Ђорђа Ристића и Драгана Павловића, претукли чланови СНС-а. Међутим, начелник Градске управе је потом саопштио да су Ристић и Павловић физички напали председника бирачког одбора Божидара Поповића.

Четворица чланова Српске напредне странке у Врању физички су насрнули и претукли председника Градског одбора Народне странке Ђорђа Ристића и потпредседника Драгана Павловића, који је и одборник у Скупштини града Врања, саопштила је Народна странка.

"У овом тренутку јасно је да је режим почео физички да се разрачунава са неистомишљеницима. Павловић и ја смо кренули у просторије наше Народне странке и испред улаза чули смо вулгарна добацивања и минут после тога четворица чланова СНС-а које познајемо су нас напали", рекао је Ристић, преноси Народна странка.

Ристић је додао да га је један од чланова СНС-а држао док су остала тројица тукла одборника Павловића, а затим и њега.

Истакао је да су чланови СНС-а наставили са увредама чак и после доласка полиције.

Инцидент је, како се додаје, уследио после саопштења Народне странке у којем је Ристић указао да је скандалозно што је простор Дома културе Врање издат на коришћење Српској напредној странци и оценио да то представља "узурпацију градских просторија у страначке сврхе".

Одговор Српске напредне странке, у недостатку објашњења, био је физички насртај на чланове Народне странке, наводи ова странка.

"Српска напредна странка своју масовност очигледно показује тиме што мноштво њихових чланова физички насрне на једног или двојицу неистомишљеника, али ми ћемо, без обзира на то наставити да указујемо на све што на штету грађана Врања ради СНС", рекао је Ристић и позвао надлежне да процесуирају "насилнике".

Аритоновић: Функционери Народне странке претукли председника бирачког одбора

Међутим, касније је начелник Градске управе Врања Душан Аритоновић саопштио да су Ристић и Павловић данас, без икаквог повода, вређали и провоцирали председника и чланове бирачког одбора, физички напали и претукли председника одбора Божидара Поповића, којем су повредили руку, нос а по лицу од силине удараца нанели подливе.

Руководство града Врања, каже се у саопштењу, најоштрије осуђује инцидент који се одиграо на бирачком месту број 2 "Народни универзитет", а поводом избора за Националне савете националних мањина.

Сматрамо овакав начин политичке комуникације, каже се у саопштењу, апсолутно непримереним за данашње политичке прилике.

Оно што је данас требало да буде фестивал демократије и поштовања, промоције и имплементације права националних мањина у нашој држави и нашем Граду, каже се у саопштењу, "претворило се, искључивом кривицом Јеремићевим локалних марионета, у фашистоидну фарсу застрашивања политичких противника и националних мањина".

Аритоновић поручује да руководство Града Врања неће дозволити угрожавање изборног процеса, владавине права, слободе, правде, једнакости и пре свега угрожавање људских и мањинских права.

Позива надлежне државне органе да благовремено реагују и у оквиру својих надлежности предузму под хитно све неопходне радње и поступке, у циљу утврђивања чињеничног стања и, наводи се у саопштењу, кажњавања починиоца тог срамног дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво