"Добра сарадња Србије и Гренаде"

Сарадња са Србијом заснована је на дубоком међусобном уважавању суверенитета и немешања у унутрашње ствари, поручио је министар спољних послова Гренаде Петер Дејвид.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић и његов колега из Гренаде Петер Дејвид потписали су заједнички меморандум о сарадњи и пријатељству два министрарства и две државе.

Дачић је истакао да Србија жели да развија односе са Гренадом и да очекује посету колеге Дејвида Београду.

Министар спољних послова Гренаде је рекао да је сарадња са Србијом заснована на дубоком међусобном уважавању суверенитета и немешања у унутрашње ствари.

"Ти принципи између земаља биће настављени и радујем се резултатима сарадње која ће проистећи из потписаних споразума за добробит народа Србије и Гренаде", нагласио је Дејвид у изјави за Танјуг.

Рекао је да његова земља са Србијом има добру сарадњу, посебно у области образовања, с обзиром на то да се студенти из Гренаде школују у Србији.

"Радујем се продубљивању сарадње две земље. Потписали смо споразум који предвиђа формирање заједничке комисије за сарадњу у области образовања, здравства, пољопривреде и станоградње", рекао је Дејвид.

Изразио је очекивање да ће потписани споразум о формирању заједничке комисије за сарадњу и споразум о техничкој сарадњи донети велике користи за обе земље.

број коментара 0 Пошаљи коментар