Љајићеви посланици опет у клупама

Посланици Социјалдемократске странке Србије (СДПС), чији је лидер Расим Љајић, вратили су се у Скупштину Србије, јер је, према њиховој оцени, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одагнао све сумње у вези са оптужбама које је лидер радикала Војислав Шешељ упутио на рачун њиховог лидера. Полемика између посланице СРС-а Вјерице Радете и посланика СДПС-а Муамера Бачевца.

Војислав Шешељ је рекао да је Љајић вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије, а министар унутрашњих послова је пре два дана управо у парламенту рекао да МУП нема сазнања да је Љајић део или организатор неке криминалне групе.

"Посланичка група СДПС-а се вратила и наставља да активно учествује у раду скупштине и да подржава политику већине у парламенту и нашег главног партнера Српску напредну странку", рекао је за Танјуг потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић (СДПС).

Истакао је да је потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у својој изјави пре два дана одагнао све сумње у вези са, како каже, бруталним и сулудим нападима и оптужбама Војислава Шешеља.

Маринковић оцењује да је Шешељ против свега што представља "нормалност" у политичком животу, док је, како каже, персонификација "нормалности", дијалога, резултата и рада управо Расим Љајић.

Полемика у Скупштини

Министар Стефановић је поновио у Скупштини Србије да МУП не располаже информацијама да је министар Љајић део или организатор неке криминалне групе, а потом је дошло до расправе између посланице Српске радикалне странке Вјерице Радете и посланика Социјалдемократске партије Србије Муамера Бачевца.

Бачевац је рекао да Радета нема право да лицитира с моралом једног човека (Љајића) који је добро познат Србији, а добро је, каже, с друге стране позната и Радета по својим аморалним наступима и твитовима којима је узбунила јавност на Балкану.

"За њену информацију, Скупштина града Новог Пазара донела је одлуку да се име једног платоа у том граду назове по покојној председници удружења 'Мајке Сребренице' Хатиџи Мехметовић. Има она још кога ко стоји иза ње", рекао је Бачевац.

Радета је пре неколико месеци објавила твит: "Читам умрла Хатиџа Мехметовић из удружења бизнисменки Сребренице. Ко ли ће је сахранити. Муж или синови?!"

Бачевац је потом наставио обраћање повезујући радикале с послаником Муамером Зукорлићем.

За реч се јавила Радета, која се обратила министру Небојши Стефановићу, који је говорио о афери "Тесла банка" у Хрватској, али и о министру Љајићу.

"Нисам задовољна одговором. Лепо сте рекли докле је стигао предмет где су (Бојан) Пајтић и (Борис) Тадић оштетили државу за шест милиона евра. Изгледа за ове остале и Љајића морамо да чекамо радикалског министра да упозна јавност са свим тим", рекла је Радета.

Она се осврнула и на то што ће Нови Пазар добити плато по Хатиџи Мехметовић.

"Ја ту Хатиџу нисам вређала ни на верској, ни на националној основи, већ сам говорила о некоме ко је био зло. И срам тебе било", рекла је Радета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи