Посланичка питања о корупцији, допунама Кривичног законика...

Посланици Скупштине Србије су на седници постављали питања, међу којима зашто Србија још није поднела извештај о борби против корупције Савету Европе и да ли су посланици Александар Мартиновић и Владимир Орлић у складу са законом запослени у Високој медицинској школи у Ћуприји.

Посланик Народне странке Мирослав Алексић питао је премијерку Ану Брнабић зашто ниједну од 13 препорука Антикорупцијског тела Савета Европе из 2015. године Влада још није усвојила и применила.

Упитао је и зашто Србија није испоштовала ни рок у коме треба да се достави извештај Групи држава за борбу против корпупције Савета Европе (ГРЕКО).

"Сутра је задњи дан да Србија поднесе тај извештај, а очигледно је да он неће бити послат на време зато што ми тек данас расправљамо о неким законима који се тичу тих препорука, као што је Закон о лобирању", рекао је Алексић.

Посланик ДС-а Балша Божовић тврди да је просветна инспекција утврдила да су шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић и његов заменик Владимир Орлић незаконито запослени у Високој медицинској школи у Ћуприји.

Божовић наводи да су ти уговори о раду незаконити, да је инспекција наложила школи да се ти уговори раскину, али то није учињени, па је питао министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића шта ће урадити по том питању.

Посланик Маријан Ристичевић је упитао од ког новца Балша Божовић купује гардеробу која кошта по неколико хиљада евра и то у најскупљим бутицима у Лондону.

"Његов комад гардеробе кошта и по неколико вагона пшенице и зато ја питам Министарство финансија, пореске органе, одакле Балши Божовићу новац да купује тако скупу гардеробу и да може у једном лету авиона до ексклузивних лондонских бутика, да потроши до 20.000 евра", рекао је Ристичевић.

Посланица "Доста је било" Татјана Мацура је, између осталог, питала председницу Народне скупштине Мају Гојковић када ће на дневни ред доћи предлог измене и допуне Кривичног законика за који је, како је додала, потпис дало 160.000 грађана Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи