Гласање о Статуту у понедељак или уторак

Скупштина Србије изјасниће се о Предлогу закона о утврђивању надлежности Војводине и предложеном Статуту Покрајне до понедељка или најкасније до уторка, изјавила председница Славица Ђукић Дејановић.

Посланици републичког парламента завршиће расправу о Предлогу закона о утврђивању надлежности Војводине и о предлогу Статута Војводине у понедељак или најкасније у уторак, првог децембра, изјавила је председница парламента Славица Ђукић Дејановић.

Председница Скупштине је рекла да ће посланици у понедељак у наставку седнице завршити разматрање амандмана на предложени закон.

"Волела би да гласање буде обављено у понедељак, по завршетку седнице на чијем дневном реду су кадровске одлуке из области правосуђа, али ће то зависити од динамике и тока расправе. Гласање ће бити обављено или у понедељак или најкасније у уторак", објаснила је Ђукић Дејановић.

Гласање о Предлогу закона о утврђивању надлежности и Предлог Статута Војводине, почело је 24. новембра.

У четвородневној расправи посланици су завршили начелно разматрање предложених аката и већи део од 212 поднетих амандмана.

За понедељак поподне, заказана је и нова, пета седница јеседњег заседања парламента, на којој ће посланици расправљати о избору председника Врховног касационог суда и републичког јавног тужиоца.

На дневном реду те седнице су и Предлог одлуке о избору тужилаца у тужилаштву посебне надлежности, oдлуке о избору јавних тужилаца за апелациона јавна тужилаштва, као и  јавних тужилаца у вишим јавним тужилаштвима и јавних тужилаца у основним јавним тужилаштвима.

Високи савет судства предложио је да се за председника Врховног касационог суда изабере Ната Месаревић, вршилац дужности председника Врховног суда Србије, а Влада Србије предложила је да се за републичког јавног тужиоца изабере Загорка Доловац, вршилац дужности јавног тужиоца у Окружном јавном тужилаштву у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара