Словеначки социјалисти за повлачење признања Косова

Социјалистичка партија Словеније упутила је позив председнику, премијеру и члановима владе те земље да се заложе да Република Словенија, по угледу на све већи број земаља, повуче признање Косова и подржи територијални интегритет Републике Србије. 

У писму те странке се наводи да је Словенија 2008. године начинила велику грешку признањем независности дела територије Републике Србије, братске земље. 

"Косово и Метохија је саставни и неодвојив део Србије, као што такође пише у резолуцији 1244 УН", истиче та словеначка ванпарламентарна странка.

У поруци се напомиње да Косово и Метохија, "јужна покрајина нама братске земље", према међународном праву, није имала никакво право да се изјасни као "држава", и додаје да је 10 година након признавања, још очигледније да је Косово од почетка југословенске кризе осамдесетих било инструмент Запада. 

На Косову, САД база Бондстил, ствара немире на јужној граници Србије и на самом Косову, и оваква пракса је усмерена ка братској Србији, братској Русији, Словенији и Европи. 

"Европа је буре барута, Балкан је детонатор и са садашњом ескалацијом ситуација постаје врло опасна, чак и за грађане Републике Словеније. Зато Западу треба дати јасан сигнал да се нећемо потчинити његовој политици" , истиче Социјалистичка партија Словеније.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво