Брнабићева о реконструкцији Владе: Не лицитирајте именима

Премијерка Ана Брнабић је замолила да се не лицитира у вези с реконструкцијом Владе и поручила да неће да издваја никога из свог тима.

"Када и ако буде било промена у Влади – биће их, али немојте да лицитирате именима. То није у реду и није коректно. Ја нећу диференцирати између чланова мог тима", рекла је премијерка одговарајући на питање новинара у Новом Саду да ли ће бити смена у Влади.

Упитана да ли се "климају столице" министаркама Зорани Михајловић и Јадранки Јоксимовић, Брнабићева је реаговала речима: "Не, не, стварно немојте да издвајате никог из мог тима. Сви раде, имају огромне обавезе, а такве ствари могу само да им скрену мисли са посла, што није добро за Србију и грађане." 

Огласио се и потпредседник СНС-а Милош Вучевић који је изјавио да пемијерка Ана Брнабић има пуну подршку и од председника Вучића и од СНС-а. 

Вучевић је додао да сви у СНС који радом дезавуишу политику председника државе Александра ВУчића, Владе Србије или странке, морају бити политички санкционисани.

"Сви они који се крију иза Александра Вучића и странке, а раде нешто сасвим друго од политике странке, не могу да уживају поверење странке", рекао је Вучевић новинарима у Новом Саду.

Премијерка Ана Брнабић је одговорила и на питање о томе што су поједини опозициони лидери критиковали речи председника Александра Вучића у Краљеву, упућене турском инвеститору, као увредљиве за жене.

"Опозициони лидери сматрају да је нешто увредљиво за жене? Запањили сте ме, верујте ми. Да они сматрају да је нешто увредљиво за жене то је... Добро, мислим да ми потпуно другачије схватамо шта је увредљиво за жене, а шта није", рекла је премијерка.

Брнабићева о медијској стратегији

Ана Брнабић је рекла и да је њен тим у сталној комуникацији са представницима медијских удружења, са којима се ради на новој медијској стратегији, да им она увек стоји на располагању и да о свему могу да разговарају, али да је неозбиљно да, шта год да се деси, неко прети да ће да изађе из радне групе.

Брнабићева је, упитана да прокоментарише нове захтеве медијских удружења, која су "испуњењем тих захтева, условила наставак учешћа у изради медијске стратегије", рекла да је постоји стална комуникација са њима, те да им она стоји, као и увек, на располагању, као и цео њен тим.

Како је рекла, не бисмо имали потребу за медијском стратегијом и новим сетом медијских закона да је све одлично и да постоји потпуно поверење, и истакла да на том поверењу треба да се ради и треба бити посвећен дијалогу.

Према њеним речима, рад на Стратегији за сада иде "доста добро".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво