Косово Поље најавило прикупљање потписа о припајању Угљара

Општина Косово Поље покренула је иницијативу и формира тим који ће наредних дана прикупљати потписе мештана Угљара, села у Општини Грачаница, за припајање суседној општини, јавила је РТВ КиМ.

РТВ КиМ је у Општини Косово Поље потврђено да је покренута иницијатива и да ће почети прикупљање потписа.

Извор из косовопољске општине није могао да каже када ће њихови службеници кренути на "терен", али да ће се то, каже, десити ускоро.

Ова иницијатива покреће се након што је СО Косово Поље недавно усвојила предлог суседне општине Грачаница о "разграничењу", којим се предвиђа да катастарске зоне Преоце и Угљаре припадну тој општини.

Већина одборника СО Грачаница сагласила се да се Општина Грачаница одрекне 108 хектара земљишта у корист већински албанске општине Косово Поље.

Припајањем овог дела своје територије, Општина Грачаница, уколико се усвоји, остаће без насеља Маригона и дела пољопривредног земљишта у том крају, затим једног дела Преоца и Угљара.

Министарство администрације и локалне самоуправе још није усвојило предлог две општине.

Угљаре је, иначе, до процеса децентрализације и формирања Општине Грачаница 2008. године припадало Општини Косово Поље.

У некада етнички српском селу, данас живи 650 мештана српске националности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво