Основана радна група за нацрт закона о КСБ-у, Српска листа против

Комисија за унутрашње послове косовске скупштине основала је радну групу која ће представити нацрте закона о министарству одбране, косовским безбедносним снагама (КСБ) и служби у КСБ-у, о чему ће бити организована два јавна излагања, од којих једно и у Грачаници, а посланици Српске листе гласали су против формирања ове радне групе.

РТК2 на српском језику преноси да је председник комисије Хаџи Шаља рекао да ће радна група организовати два јавна излагања ових нацрта закона, од којих ће једно бити у Призрену, а друго у Грачаници.

"Администрација ће израдити план, имаћемо два излагања којима могу присуствовати представници свих заједница, једно у Призрену и друго у Грачаници, коме би требало да присуствују и грађани из српске заједнице", рекао је Шаља.

Наводи се да су посланици Српске листе гласали против формирања радне групе за представљање нацрта закона о КСБ-у и да је посланик Зоран Мојсиловић рекао да Српска листа неће учествовати у излагањима представника ове групе.

"Српска листа је против овог предлога и желим да нагласим да ми нећемо дати допринос томе. Били смо и против закона, не желим да будем део радне групе, јер то није исто као састанак комисије", истакао је Мојсиловић.

РТК2 преноси да, иако је било планирано да се за сваки нацрт закона о КСБ-у оформи по једна радна група, парламентарна комисија за унутрашње послове усвојила је предлог за формирање обједињене радне групе.

Подсећа се да је косовска скупштина прошле недеље у начелу усвојила законе о КСБ-у, којима започиње трасформација КСБ-а у оружане снаге Косова. 

Наводи се да процедура усвајања закона о трансформацији КСБ-а у војску предвиђа да ови нацрти закона у следећој фази прођу скупштинске одборе, а потом буду упућени на коначно усвајање што би, према појединим најавама, могло да се догоди 28. новембра, на национални дан Албанаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво