Бошковић: Црна Гора не жели да се меша у унутрашња питања суседа

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић рекао је у Приштини да његова земља не жели да се умеша у, како је рекао, унутрашње ствари Косова, када је реч о питању трансформације Косовских безбедносних снага и промене устава.

Предраг Бошковић се састао са министром Косовских безбедносних снага Рустемом Беришом и том приликом рекао да ће, како се наводи, "две земље наставити партнерство и да ће Црна Гора помоћи земаљама региона интеграције ка НАТО", пренела је приштинска Коха.

Рекао је да ова посета Приштини има за циљ да покаже да је, како је рекао, Црна Гора искрени пријатељ Косова.

"Црна Гора се не меша у унутрашње ствари суседних земаља (формирање војске) и очекују да Приштина сама реши овај проблем", рекао је Бошковић.

Црногорски министар је указао да ће застава Црне Горе бити подигнута и као део НАТО-а на Косову.

Он је, како се наводи, такође коментарисао реакције Србије када су се два припадника Црногорске војске придружила Кфору на Косову, оценивши да је реч о "емотивној реакцији Србије", те да је Црна Гора суверена држава која одлуке доноси сама.

Бериша је рекао да је са Бошковићем разговарао о Јадранској повељи А-5, те да је истакао да Приштина веома цени партнерство са Црном Гором.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво