Вучић са Брамерцом: Континуирана сарадња на добром нивоу

Председник Србије Александар Вучић састао се са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове Сержом Брамерцом, са којим је разговарао о предстојећем извештају тужиоца за Савет безбедности УН, учинку Тужилаштва Хашког трибунала за бившу Југославију, као и помоћи у изградњи институција и преношењу знања српским правосудним органима.

Сарадња Србије са Механизмом за међународне кривичне трибунале одвија се континуирано и на добром је нивоу, истакао је председник Вучић и нагласио да ће Србија, упркос неслагању око неких питања, наставити да јача сарадњу са Тужилаштвом Механизма међународних кривичних трибунала, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне судове Серж Брамерц изразио је незадовољство недостатком регионалне сарадње.

Главни тужилац и председник Вучић су се сагласили да је неопходно да посвете посебну пажњу проблему несталих.

Председник Србије нагласио је да је нарочито важно да дође до напретка у сарадњи по питању несталих лица што би довело до побољшања у однoсима Србије и Хрватске.

Као део подршке коју канцеларија тужиоца Механизма пружа Србији, Брамерц је указао да ће током марта 2019. године, у сарадњи са Правосудном академијом, бити организована обука за тужиоце који поступају у случајевима ратних злочина ради стицања додатних знања у тој области. 

Председник Вучић је захвалио на предлогу главног тужиоца Брамерца да наше надлежне институције учествују у заједничким програмима, кроз које би Тужилаштво Механизма међународних кривичних трибунала, у виду обуке и других видова подршке, помогло примену Стратегије за ратне злочине у Србији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи