Потврђен споразум за Београд

Представници радикала, народњака и коалиције око социјалиста потврдили су "јединство и чврстину за формирање нове власти у Београду" и разговарали о вођењу социјалне политке, саопштила је Српска радикална странка.

"Коалиција за Београд је стабилна и срамотно је да преседник Републике, који није у стању да одвоји своје функције председника државе и странке, најављује коалиције на локалном нивоу", рекао је портпарол ДСС-а андреја Младеновић.

Навео је да та коалиција на свакодневним састанцима да договори будућу политику деловања градске власти и да дочека спремно конститутивну седницу Скупштине Београда 14. јула, "како би одмах по преузимању власти почели да раде у корист Београда и Београђана".

Нова Србија саопштила је да ће "политиканство" вршиоца дужности градоначелника Београда Зорана Алимпића око сазивања седнице Скупштине града "угрозити реализацију многих пројеката, а пре свега организацију Универзијаде 2009. године".

Представници СРС, ДСС-НС и коалиције коју предводи СПС потписали су 28. маја коалициони споразум за формирање власти у Београду.

Вршилац дужности градоначелника Београда Зоран Алимпић заказао је конститутивну седницу за 14. јул.

Повезане вести:

Тадић: Влада до средине седмице

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се