Српска листа: Напад на Србе пример верске нетолеранције

Српска листа саопштила је да је напад на српске вернике у Метохији у недељу пример верске нетолеранције која је невиђена на тлу Европе. И потпредседник косовске владе у оставци, Далибор Јевтић, осудио је каменовање аутобуса са Србима у месту Исток.

"Охрабрени ћутањем међународне заједнице на овакве догађаје, екстремисти на албанској страни настављају прогон свега што је српско на Косову и Метохији", поручују из те српске странке на Косову и Метохији и додају да је очито да се изјаве неких међународних званичника, да Косово има право на војску, на Космету тумачи да то значи и суверено право на каменовање и малтретирање Срба.

Потпредседник косовске владе у оставци, Далибор Јевтић, осудио је каменовање аутобуса са Србима у месту Исток, и поручио да починиоци морају бти идентификовани и санкционисани, јер ново ћутање само ће охрабрити оне који то чине да слично понове.

Јевтић је рекао да је последње каменовање аутобуса са Србима који су обилазили српске светиње на КиМ са још један у низу и да је дошао као последица некажњавања оних који су то чинил праније.

"Они који су јуче бацали камење на Србе су још једном бацили камен на будућнст", рекао је Јевтић и додао да се показало да само осуде нису довољне.

Код градића Исток, надомак Пећи на Косову и Метохији, јуче су каменована два аутобуса са верницима из Београда, који су се враћали из посете цркви Богородице (Студенице) хвостанске.

"Овај напад ће бити још једна тужна мрља на образу косовских Албанаца али и међународне заједнице чији се представници не усуђују да реагују на ове изливе мржње", наводи се у саопштењу Српске листе.

Из те странке поручују да ово није само напад и нетрпељивост према Србима, већ и према хришћанској баштини на Косову и Метохији, која својим постојањем не дозвољава фалсификовање историје ових простора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара