Јеремић: Разграничење Косова и Србије 2019.

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да председник Србије Александар Вучић убрзава преговоре о разграничењу и да би споразум Вучића и косовског председника Хашима Тачија требало да буде објављен у прва четири месеца 2019. године.

"Разграничење значи да са оне стране границе остане 90 одсто територије аутономне покрајине Косово и Метохија и још делови југа Србије, што Албанци зову Прешевском долином", рекао је Јеремић на Главном одбору своје странке, поводом годину дана рада.

Tврди и да ће Косово постати пуноправна чланица Уједињених нација, попут Србије данас, и да неће постојати ниједна препрека у међународном праву да се уједини са Албанијом.

"Када говорим о великој Албанији, не говорим напамет", додао је Јеремић у Центру "Сава".

Јеремић је предочио да би се Србија могла суочити са новим територијалним захтевима ако данас пристане да у миру "прецрта своје границе".

Вучић је тога свестан, али је његова визија Србије проклета авлија, сматра Јеремић, који је за свог политичког конкурента на власти рекао и да је у свађи "са моралом и разумом".

Јеремић је своје присталице позвао на јединство, а изразио је и уверење да ће његова странка бити наредна политичка групација која ће управљати Србијом.

"Идеја Народне странке је јединство опозиције", поручио је Јеремић и поменуо окупљање опозиције у оквиру Савеза за Србију.

Јеремић је оценио и да је стање у Србији све горе и да 70.000 радно способних грађана годишње напусти земљу, јер су изгубили наду.

Чланови Народне странке нису изгубили наду, иначе не би били у тој политичкој организацији, закључио је Јеремић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво