Поповић: Прекинути преговоре ако Приштина не одустане од војске

Министар у Влади Србије и председник Српске народне партије Ненад Поповић сматра да Београд треба да прекине све даље преговоре са Приштином уколико она не одустане од процеса формирања војске.

Поповић је навео да, након последњих одлука косовске скупштине о формирању тзв. војске, Србија треба да захтева од "западних спонзора лажне државе Косово – да натерају своје штићенике да хитно ставе ван снаге такву одлуку, јер ће у супротном Србија прекинути све даље преговоре са сепаратистима на Косову", саопштено је из СНП.

Према Поповићевим речима, ова одлука је "последњи ексер у сандук" Бриселских споразума који се воде под окриљем Европске уније.

"После оваквих корака Приштине, Србија треба да преиспита даље спровођење договора који су донети у оквиру Бриселских споразума, јер је сада јасно да су ти договори ништавни пред силом терориста из Приштине и њихових западних заштитника", указује Поповић.

Сматра да Србија као одговорна држава мора јасно да стави до знања свима да неће допустити даља понижења и да ће предузети све мере да заштити своје државне и националне интересе.

"Јасно је да Србија у овом тренутку мора још снажније и чвршће да сарађује са нашим савезником Русијом по питању Косова, како би се у наредном периоду спречило укидање Унмика и формирање такозване Војске Косова, као и да би се обезбедило поштовање Резолуције 1244 и сачувала безбедност Срба у јужној српској покрајини", истакао је Поповић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво