Закључен бирачки списак националних мањина

У Посебан бирачки списак националних мањина уписано је укупно 507.183 бирача. Министар дрžжавне управе и локалне самоуправе Бранко Руžжић у поноћ донео Решење о закључењу списка.

Од тог броја укупно 462.759 бирача остварује бирачко право на непосредним изборима за чланове 18 националних савета, који ће гласати на 926 бирачких места које је утврдила Републичка изборна комисија, а за четири мањине које чланове националног савета бирају путем електорске скупштине уписано је 44.424 бирача, саопштило је ресорно министарство.

Сви грађани са бирачким правом, припадници националних мањина, настваљају несметано да се уписују у Посебан бирачки списак до 31. октобра 2018. године у поноћ.

"Позивам још једном све наше грађане, припаднике националних мањина да изађу на изборе и бирају чланове свог националног савета, јер веће учешће припадника националних мањина на овим изборима, даје већи легитимитет телима која брину о језику, култури, употреби језика и писма и образовању мањина"“, рекао је Ружžић.

Избори за чланове националних савета националних мањина одрžжаће се 4. новембра 2018. године.

На њима ће 18 националних мањина бирати чланове својих национих савета националних мањина на непосредним изборима и то: албанска, ашкалијска, бошњачка, бугарска, буњевачка, влашка, грчка, египатска, мађарска, немачка, пољска, ромска, румунска, русинска, словачка, словеначка, украјинска и чешка, док ће четири националне мањине бирати своје чланове за националне савете путем електорске скупштине, и то: македонска, хрватска, црногорска и руска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи