Стандард: Шта земље које нису признале Косово кажу о размени територија

Земље ЕУ које нису признале једнострано проглашену независност Косова истичу да се решење косовског питања мора наћи кроз разговор под медијацијом ЕУ, пише бечки "Стандард" позивајући се на ставове које су за тај дневник изнели у министарствима спољних послова пет земаља.

"Теме као што су размена територија, становништва или сличне идеје, које припадају одређеним тамним деловима историје морају бити закључене", истакло је министарство спољних послова Румуније на питање бечког Стандарда

Министарство наглашава да подржава проналажење решења путем медијације ЕУ. 

"За то је потребна солидна политичка воља, избегавање брзих одлука, подстицање вредности мултикултуралних друштава у Европи", указује министарство. 

Наводи се и да треба избегавати опасне преседане. 

Министарство спољних послова Словачке подвлачи да би било важно да се досадашњи споразуми Београда и Приштине примене. 

Такође, треба да се омогући договор који подстиче стабилност у региону. 

Министарство спољних послова Кипра наводи да не види сврху да коментарише хипотетечке сценарије, а слично је реаговало и министарство Шпаније које не жели да преурањено оцењује резултате који нису ни постигнути.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво