Делегација Скупштине Србије на Парламентарној скупштини Црноморске сарадње

Чланови сталне делегације Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње учествовали су на 52. састанку Одбора за правна и политичка питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у грчком граду Кавала.

Поред Србије на састанку, који је одржан од 17. до 18. октобра, учествовале су и делегације Азербејџана, Бугарске, Јерменије, Грузије, Грчке, Руске Федерације, Румуније,Турске, и Украјине, саопштено је из српског парламента.

На састанку се разматрала тема "Улога синдиката у јачању економске сарадње у црноморском региону ", а Одбор је одобрио препоруку и извештај на ову тему, који ће бити усвојен током заседања 52.

У дискусији посланици су навели да синдикати имају важну улогу у јачању система заштите људских права и обезбеђивања друштвеног и економског развоја.

Наглашена је улога синдиката у социјалном дијалогу и партнерству у циљу унапређења животног стандарда грађана.

Српска делегација, коју су чинили Игор Бечић, шеф сталне делегације и Иван Костић, члан сталне делегације, остварила је бројне билатералне контакте на овом састанку током којих су представљене економске реформе које је Србија предузела у претходном периоду, конструктиван социјални дијалог, као и остварен економски раст и раст животног стандарда у Србији.

Указано је да се у Србији Законом о раду јемчи слобода синдикалног организовања и деловања, као и да радници имају право да образују организације по свом избору и приступају овим организацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво