НАТО подржава КБС у садашњем мандату

НАТО подржава косовске безбедносне снаге у њиховом садашњем мандату, а ако би се тај мандат променио Северноатлантски савет мораће да преиспита ниво ангажовања НАТО-а на Косову, изјавио је неименовани званичник НАТО-а за "Ројтерс".

Исти извор је у одговору путем мејла британској агенцији, поводом одлуке косовске скупштине о трансформацији КБС у војску, навео да је на косовским властима да одлуче о било каквој промени структуре, мандата и мисије КБС.

"НАТО подржава косовске безбедносне снаге у њиховом актуелном мандату. Ако би тај мандат био промењен, Северноатлантски савет ће морати да преиспита ниво ангажмана НАТО-а на Косову. Ми не можемо да предвидимо одлуке Северноатлантског савета", навео је званичник НАТО-а.

Косовска скупштина је раније данас у првом читању усвојила сва три владина предлога закона о трансформацији косовских снага безбедности у војску.

Доношењем ових закона, парламент је практично усвојио законе о оснивању војске мимо косовског устава.

Закони су усвојени пошто су посланици Српске листе саопштили да се противе њиховом усвајању, а након тога су и напустили салу, што су потом учинили и посланици других мањинских заједница.

У невероватно кратком року косовска скупштина је изгласала сва три предложена закона о трансформацији КБС у војску.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво