Брнабићева са Палмером: Србија посвећена постизању компромиса за КиМ

За Србију су мир и стабилност од кључне важности, рекла је премијерка Брнабић у разговору са америчким званичником Метјуом Палмером. За очување мира и стабилности у региону неопходна сарадња, нагласио Палмер.

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је на састанку са замеником помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Метјуом Палмером да су за Србију мир и стабилност од кључне важности и да остајемо чврсто посвећени постизању компромисног решења за Косово и Метохију.

Подсетила је да је Београд испунио све своје обавезе које проистичу из Бриселског споразума, а да Приштина није испунила ни једну.

Премијерка је оценила да су резултати реформи у економији и правосуђу показатељ посвећености Владе да даље ради на унапређењу услова пословања, што је снажан подстицај за долазак америчких и других компанија и гаранцију да ће радити у предвидивом и подстицајном пословном окружењу, наводи се у саопштењу Владе.

Брнабићева и Палмер су се сагласили да на економском плану постоји велики потенцијал за даљи развој сарадње две земље, чему у прилог иде и недавно потписани Меморандум о разумевању у области инфраструктуре.

Палмер је нагласио да САД чврсто верују да је за очување мира и стабилности у региону неопходна сарадња и истакао значај наставка дијалога Београда и Приштине, како би се дошло до тог циља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво