Посланичка питања о "сукобима" у влади, претњама, пензијама

Посланици Скупштине Србије су постављали питања влади и другим државним институцијама, међу којима да ли постоји сукоб између министара Зоране Михајловић и Александра Вулина и да ли ће држава реаговати на претње новинарки Татјани Војтеховски упућене из Наменске у Лучанима.

Ђорђе Вукадиновић из посланичког клуба Покрет за спас Србије – Народна странка је поставио питање за премијерку Ану Брнабић, али и председника Србије Александра Вучића да ли постоји сукоб између министарке Михајловић и министра Вулина

"Брнабић је дужна да одговори на питање о односу својих министара о полемици коју воде јавно и то не око неких ефемерних питања као што су ријалити програми већ око најважнијих тема. Не мислим само на последњи инцидент са Зораном Михајловић и Александром Вулином, пошто се то понавља из месеца у месец", рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је питао да ли је реч о "озбиљном концепцијском сукобу као што делује, јер онда премијерка треба да их смени и то реши или је реч о фингираном и намештеном сукобу да би се јавност замајавала".

Посланик ДС-а Горан Ћирић је позвао тужилаштво да хитно реагује на претње директора Наменске у Лучанима новинарки Војтеховски, који, како је рекао, злоупотребљава синдикате и раднике у покушају да спречи новинарку да ради свој посао и обавештава јавност о безбедности радника у тој фабрици.

Срђан Ного из Двери је затражио од министра полиције Небојше Стефановића да се уради безбедносна процена његове и угрожености лидера Двери Бошка Обрадовића, а поводом случаја који се води у Првом основном суду у Београду.

Милорад Мирчић из СРС-а је питао владу колики су трошкови и по ком основу државну вилу користе Томислав и Драгица Николић, као и да ли ће реаговати тужилаштво на тврдње Небојше Павковића да је Александар Димитријевић, док је био на челу војне безбедности, радио за стране обавештајне службе и сарађивао са хашким трибуналом тако што је измишљао и фалсификовао догађаје, што је, каже, чинио и Александар Васиљевић.

Владимир Ђурић (Слободни посланици) питао је државног секретара Александра Гајовића да ли ће реговати на нападе на медије, а министра културе Владана Вукосављевић да ли ће сменити Гајовића због "селективног приступа".

Такође, питао је да ли ће у буџету за 2019. бити планирано 90 милијарди динара, колико је, каже, ускраћено пензионерима у претходном периоду и да ли ће они тај новац добити у целости или на рате.

Марко Ђуришић (СДС) је питао премијерку када ће Србија добити нови стратегију за борбу против сиромаштва пошто је стара истекла 2015. године, наводећи да "пола милиона људи живи у апсолутном сиромаштву".

Посланица СНС-а Јадранка Јовановић је тражила да премијерка у најкраћем року "примири" директора Балета Народног позоришта и да заједно са представницима надлежних министарстава реши проблем запошљавања балетских играча.

Она је рекла да, иако балетски играчи имају бенефицирани радни стаж, одлазак у пензију је за њих у потпуној дисхармонији са захтевима балетске професије.

Мариника Тепић (Клуб самосталних посланика) питала је премијерку и министра Ружића каква сазнања имају о томе да запослени у градској управи и предузећима у Панчеву нису на својим радним местима него у Лучанима и то због избора који би тамо требало да буду у децембру, као и да су смештени у хотелу са пет звездица и "ко ће платити њихове трошкове".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи