Обележен Национални дан Аустрије у Београду

Председница Владе Србије Ана Брнабић заједно са председником Аустрије Александром Ван дер Беленом, присуствовала је пријему поводом Националног дана Републике Аустрије, који је организован у Скупштини Града Београда.

Ана Брнабић је честитала председнику Ван дер Белену Национални дан Аустрије и истакла да је његова посета још једна потврда пријатељских односа две земље.

Ван дер Белен је рекао да је његова посета Србији још једна потврда значаја пријатељства аустријског и српског народа и наших добрих билатералних односа и додао да Аустрија подржава Србију у процесу ЕУ интеграција.

Председница Владе је нагласила да је јачање билатералних односа са Аустријом један од наших приоритета и да ће томе допринети и најављене посете канцелара Себастијана Курца и председника Националног већа Волфганг Соботка Србији, до краја ове године, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

"Подршка Аустрије у процесу европских интеграција је веома важна за Србију. Аустрија председава Саветом ЕУ и хвала вам што сте тему проширења задржали на европској агенди", рекла је Брнабић у обраћању званицама нагласивши да Србија остаје истрајна у реформама чији је циљ бољи животни стандард свих грађана.

Премијерка је подсетила и да је Аустрија један од највећих спољнотрговинских партнера Србије и један од највећих страних инвеститора, чије су компаније уложиле више од три милијарде евра и запошљавају око 20.000 радника, због чега је кључно да се јачање економске сарадње настави.

Председник Аустрије Александар Ван дер Белен истакао је у обраћању да се Србија и Аустрија сматрају суседима, иако не деле исту границу и да су наши односи засновани на блиским личним, економским, културним и историјским везама.

Оценио је и да се јачина економске сарадње Србије и Аустрије огледа у присуству бројних привредника на свечаности у Београду.

На пријему је указано и да две државе снажно повезује и српска дијаспора у Аустрији, која је друга по величини у тој земљи и добро је интегрисана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво