Ђурић са италијанском министарком о КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са заменицом министра спољних послова Италије Емануелом дел Ре и пренео које је напоре Београд учинио да се пронађе компромисно и одрживо решење за питање јужне српске покрајине.

Марко Ђурић је навео да се трајни мир и стабилност у региону не могу успоставити једностраним одлукама које би потпуно занемаривале интересе једне од страна у дијалогу, те да је зато неопходно да се и у међународној заједници значајније уваже искрене и добре намере које Београд има у дијалогу са Приштином.

Како је објаснио, председник Србије Александар Вучић и Влада Србије желе да се у интересу свих народа у региону пронађе решење којим би се избегло продужавање замрзнутог конфликта у српско-албанским односима, јер, каже, само компромисно решење, колико год оно иновативно или неконвеционално било, може бити гаранција будућих складних односа на Западном Балкану.

Ђурић је саговорници указао на бројне провокације Приштине и нападе на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији у последњем периоду, констатујући да су они озбиљан ударац мировним напорима Београда и са друге стране манифестација неодговорности и кратковидости оних који такве инциденте толеришу или подстичу.

Директор Канцеларије нагласио је да Италија, као чланица квинте, и држава која је политички и војно у значајној мери присутна у нашој јужној покрајини, може да пружи огроман допринос стварању климе за изналажење компромиса Београда и Приштине.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи