Купер: Сигуран сам у свеобухватно решење у дијалогу Београда и Приштине

Бивши члан тима који је предводила Кетрин Ештон у дијалогу о Косову Роберт Купер изјавио је да је "апсолутно сигуран" да ће бити постигнуто свеобухватно решење у дијалогу Београда и Приштине.

"Апсолутно сам сигуран да ће бити постигнуто и мора да се уради корак по корак, али можда је ово тренутак, можда треба да буде урађено брзо, можда је лакше урадити брзо него споро", рекао је Роберт Купер за Танјуг на маргинама Београдског безбедносног форума.

Истовремено је оценио да је велики напредак постигнут од када је он учествовао у дијалогу Београда и Приштине, али не, како каже, довољно велики. 

"Много је времена прошло од када сам ја учествовао у дијалогу и веома сам срећан да видим да је велики напредак постигнут од тада, али не довољно", рекао је Купер. 

Купер, међутим, напомиње да је задовољан оним што се догађа и да је одушевљен што председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи разговарају.

"Мислим да је веома добро када људи разговарају један са другим. Желим им добро, али мислим да може да иде много брже него што иде", закључио је Купер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи