Коцијанчич: Наредна рунда дијалога када две стране одреде

Наредни састанак на високом нову у оквиру бриселског дијалога биће одржан када две стране одреде, изјавила је порпарол ЕУ Маја Коцијанчич, наводећи да агенду и формат дијалога утврђују две стране.

"Време, место и агенду, као и формат дијалога утврђују две стране. Нови састанак најавићемо чим буде потврђен", навела је Маја Коцијанчич за Танјуг, на питање када би могао да се очекује састанак председника Александра Вучића и Хашима Тачија у оквиру бриселског дијалога.

Последња рунда дијалога одржана је 7. септембра, али су тада одржани само билатерални састанци шефице дипломатије ЕУ Федерике Могерини са Вучићем и Тачијем.

До најављеног, трилатералног састанка тада, није дошло јер је председник Србије одбио да се састане са Тачијем због "свих превара, претњи и лаж" представника Приштине.

Шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини је након тих одвојених разговара са двојицом председника рекла да тешкоћа има и даље, а да ће наредни сусрет на високом нивоу сазвати пре Министарске недеље у оквиру Генералне скупштине УН у Њујорку, која се одржава последње недеље септембра.

Косовски министар Беџет Пацоли изјавио је да ће се Вучић и Тачи сусрести у Паризу током скупа који поводом Дана примирја организује председник Француске Емануел Макрон и разговарати о процесу нормализације.

Међутим, председник Вучић је на питање новинара о томе рекао: "Он ће на маргину, а онда ја мало да прошетам до маргине, па га можда и видим. Надам се да ће до тада бити неких разговора, али ако и не буде, ја ћу прошетати до маргине, није ми тешко...".

Поновио је да је спреман да разговара са свима, мада му је, каже, чудно што ће Тачи 11. новембра бити у Паризу, јер "тамо иду силе победнице Светског рата, са чиме Тачи нема никакве везе".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво