Ердоган рекао Вучићу да ће подржати сваки договор Срба и Албанаца

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган истакао је значај проналажења компромисног решења између Београда и Приштине и у разговору са Вучићем истакао да ће подржати сваки договор који постигну Срби и Албанци. Ердоган је рекао да очекује Вучића као госта на церемонији отварања новог, трећег аеродрома у Истанбулу на Дан Републике Турске 29. октобра.

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је синоћ телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом о билатералним односима и ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Двојица председника су разговарала о стању дијалога између Београда и Приштине, а председник Ердоган је истакао потребу наставка тог дијалога ради налажења компромисног решења. Турски председник је истакао да ће подржати сваки договор који постигну Срби и Албанци.

Председник Вучић и председник Ердоган су се сагласили да су билатерални односи Србије и Турске у сталном успону, јер је политички дијалог интензиван, а економска сарадња све обимнија.

Они су констатовали да су Бошњаци у Србији, који живе у Рашко-Полимској области или Санџаку, мост сарадње између двеју земаља, наведено је у саопштењу.

Председник Ердоган је рекао да очекује председника Вучића као госта на церемонији отварања новог, трећег аеродрома у Истанбулу на Дан Републике Турске 29. октобра, као и да том приликом буду потписани први уговори о изградњи путева у Србији, посебно пута Нови Пазар – Тутин.

Двојица саговорника су се сагласила да одмах почну припреме и за вишедневну званичну посету председника Ердогана Србији у 2019. години, закључује се у саопштењу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво