Ердоган рекао Вучићу да ће подржати сваки договор Срба и Албанаца

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган истакао је значај проналажења компромисног решења између Београда и Приштине и у разговору са Вучићем истакао да ће подржати сваки договор који постигну Срби и Албанци. Ердоган је рекао да очекује Вучића као госта на церемонији отварања новог, трећег аеродрома у Истанбулу на Дан Републике Турске 29. октобра.

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је синоћ телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом о билатералним односима и ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Двојица председника су разговарала о стању дијалога између Београда и Приштине, а председник Ердоган је истакао потребу наставка тог дијалога ради налажења компромисног решења. Турски председник је истакао да ће подржати сваки договор који постигну Срби и Албанци.

Председник Вучић и председник Ердоган су се сагласили да су билатерални односи Србије и Турске у сталном успону, јер је политички дијалог интензиван, а економска сарадња све обимнија.

Они су констатовали да су Бошњаци у Србији, који живе у Рашко-Полимској области или Санџаку, мост сарадње између двеју земаља, наведено је у саопштењу.

Председник Ердоган је рекао да очекује председника Вучића као госта на церемонији отварања новог, трећег аеродрома у Истанбулу на Дан Републике Турске 29. октобра, као и да том приликом буду потписани први уговори о изградњи путева у Србији, посебно пута Нови Пазар – Тутин.

Двојица саговорника су се сагласила да одмах почну припреме и за вишедневну званичну посету председника Ердогана Србији у 2019. години, закључује се у саопштењу.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 17. окт 2018, 12:37) - SasaJ [нерегистровани]

Re: Pero iz Svedske

Pero zasto forsiras tako plitke komentare, zar nije dobra stvar da jednog takvog igraca koji je bio toliko tvrd u svom stavu pridobijemo na svoju stranu ili bar na neutralnu poziciju.. Slab si u sahu ako ne shvatas vaznost ovakvih reci turskog predsednika, ako se uzme u obzir da nijedna politika nije vecna.

(среда, 17. окт 2018, 11:31) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Odgv.Paramonte

Da li si zaboravio da Gosp. Erdogan je rekao pre dve godine da "Kosovo"je Turska ??

(среда, 17. окт 2018, 10:02) - anonymous [нерегистровани]

Договор

Ово је најбољи одговор кад нећеш да кажеш шта мислиш. Прихватиће сваки договор а пошто она страна хоће само и једино признање, онда се и од нас очекује да их признамо и то ће Ердоган да подржи. Зашто су уопште признали једнострану одлуку а нису сачекали неки договор?
Шта ако они не прихвате разговоре јер их не признајемо а ми нећемо да их признамо, на чијој страни ће да буде Турска? Тај одговор ће да покаже да ли нас подржавају.

(среда, 17. окт 2018, 09:49) - anonymous [нерегистровани]

?

A da povuku priznanje dok se ne dogovorimo?

(среда, 17. окт 2018, 09:16) - anonymous [нерегистровани]

komentar

Turska kao najveca zemlja ima veliki uticaj na Balkan.

(среда, 17. окт 2018, 09:15) - anonymous [нерегистровани]

paramonte

Pametan covek koji se ne mesa u tudju politiku.

(среда, 17. окт 2018, 09:04) - anonymous [нерегистровани]

KiM

Nije zanemarljiv uticaj Turske u regionu posebno regije koje su pretezno naseljene Bosnjackim stanovnistvom, podrska vezana za KiM je znacajna jer su zemlja koja je u naletu odmah priznala KiM.

(среда, 17. окт 2018, 09:04) - anonymous [нерегистровани]

ispravno

Dobri medjusobni odnosi Srbije i Turske su od kruncijalne važnosti za stabilnost našeg regiona. Stav predsednika Erdogana je mnogo ispravniji od stava Amerike i drugih ratnih huškača na ovim prostorima.