Ђурић: Јединствен став неопходан за снажнију државу

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је током посете Градском одбору странке да је важно да Шабац има добар однос са републичком влашћу, што у овоме тренутку, приметио је, није случај.

"Морамо да имамо монолитан и јединствен став и снажнију државу, јер само таква држава има капацитет да брани националне интересе на Косову и Метохији и осигура услове за развој и просперитетнију будућност", рекао је Ђурић у Шапцу.

Напомиње да градом требутно управљају "људи који су од Шапца направили експеримент за покушај оживљавања неких пропалих и поражених политика".

Наводећи да је важно то што је СНС успео да у овом турбулентном делу Европе направи оазу мира и стабилности, да омогући опоровак економије и коначно покрене решавање демографских проблема и беле куге, Ђурић је члановима СНС рекао и да је странка, као државотворна и национално одговорна, дужна да грађанима објасни стварне прилике у Србији.

Како је рекао, Срби су се, захваљујући СНС-у и председнику Александру Вучићу, први пут после много деценија окупили око једне идеје, што нам даје снагу за вођење земље и чување државе у једном опасном геополитичком времену.

Кад је реч о Косову и Метохији, додао је, држава се труди да у тешким разговорима са Приштином и светским центрима моћи сачува мир и безбедност Срба у јужној покрајини.

"Али, грађанима се мора објаснити да су сви покушаји опозиције да политички профитира на теми Косова и Метохије заправо врхунски неодговорно антидржавно понашање, тим пре што су најгласнији критичари политике дијалога и трагања за компромисом управо људи који су у време када су били на власти учинили све да Косово и Метохију што више удаље од Србије", оценио је Ђурић.

У посети Градском одбору СНС у Шапцу са Ђурићем су били чланови Главног одбора странке Петар Петковић, Дамјан Јовић и Жељко Јовић, а домаћин им је био члан Извршног одбора и координатор Мачванског округа Бранислав Маловић, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара