Полемика чланова СЗС-а и Оливере Зекић

Функционери Савеза за Србију затражили су од РЕМ-a да казни РТС и РТВ и да укине националну фреквенцију "Пинк" телевизији, а чланица РЕМ-а Оливера Зекић узвратила је да ово независно регулаторно тело не притиска нико из власти.

Тренутни педседавајући председништва Савеза за Србију Јанко Веселиновић рекао је да је РЕМ одбио да надзире рад електронских медија у политичким кампањама 2016, 2017. и 2018. године, и да је пропустио да одузме фреквенцију телевизији Пинк, иако је за то, како је рекао, било на десетине, а можда и стотине разлога.

Додао је да је то регулаторно тело пропустило и да опомене РТС због необјектинвог информисања и незаступљености опозиционих странка на јавном сервису.

"Испунили су се сви услови да опозиција једногласно тражи да се стање хитно промени, а ако не – да се предузму друге мере, како би у Србији имали слободу медија", рекао је Веселиновић.

Новинар Пинка је на то рекао да је Веселиновић изнео више нетачних оптужби на рачун те медијске куће, и упитао да ли опозиција хоће да цензурише ту телевизију.

У дискусију Веселновића и новинара Пинка умешао се Драган Ђилас и рекао да је, након кривичне пријаве за говор мржње против Драган Вучићевића, поднео пријаву и против Жељка Митровића.

Ђилас је потом оптужио чланицу РЕМ-а Оливеру Зекић, која је такође приствовала конференцији СЗС-а, да је недавно саопштење писала "по диктату" председника Србије Александра Вучића.

Зекићева је рекла да је у његово време вероватно рађено по диктатима разних лидера, али да ово није 2012. година и да диктата нема.

"Ми смо самостални и независни. Нико нас из власти не притиска, неће нас притискати ни опозиција", истакла је Зекићева.

Коментаришући данашњу конференцију за штампу, коју су представници СЗС-а одржали испред зграде у којој се налази Регулаторно тело за електронске медије, Зекићева је казала да то није начин да се РЕМ-у нешто поручи и оценила да је њихова конференција "покушај домаће верзије Информбироа".

Навела је да представници СЗС-а, ако хоће нешто да поруче РЕМ-у, то треба да учине тако што ће им упутити писане захтеве, а не тако што ће се окупљати испред зграде где се РЕМ налази и држати конференцију за штампу.

"Не знам како бих објаснила окупљање шачице лидера, који неће да приме одштампани Закон о електронским медијима, у коме пише чиме се бави РЕМ. Они то не знају, промашили су тему, а ја да им помажем да своју тему боље формулишу, нећу", рекла је она.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи