Ван дер Белен сутра у посети Србији

Председник Аустрије Александер ван дер Белен допутоваће сутра у дводневну, званичну посету Србији.

Посету Београду Александер ван дер Белен започеће разговорима са председником Србије Александром Вучићем, а како је најављено у Бечу у центру политичких разговора у Београду биће билатерални политички и економски односи, европска перспектива Србије, али и дијалог Београда и Приштине.

Кад је реч о доласку аустријског председника, биће то трећи сусрет Вучића и Ван дер Белена у 2018. години, што сведочи о интензивном политичком дијалогу Србије и Аустрије.

Према најави из кабинета председника Аустрије предвиђени су прво разговори двојице председника у четири ока, а потом ће бити настављени у присуству делегација, након чега ће се председници две државе обратити медијима.

Шеф аустријске државе разговараће, потом, са премијером Аном Брнабић.

У вечерњим сатима аустријска амбасада приредиће пријем поводом предстојећег Дана државности Аустрије (26. октобра), којем ће, како је најављено, присуствовати два председника.

На крају првог дана посете председник Вучић за свог аустријског колегу и његову супругу Дорис Шмидбауер приредиће званичну вечеру.

Наредног дана, у четвртак, председник Аустрије и Србије отвориће Београдски безбедносни форум.

Председник Ван дер Белен састаће се, затим, и са младим учесницима овог Форума.

Предвиђено да председник Аустрије разговара са председницом Скупштине Мајом Гојковић.

Током посете он ће на Новом гробљу, поводом 100-те годишњице краја Првог светског рата, положити венац на Споменик палим борцима и обићи капелу подигнуту у знак сећања на пале војнике Аустријско-угарске војске.

На крају посете он ће на Царинској испостави Терминал Београд разговарати, у присуству председнка Привредне коморе Србије Марка Чадежа, са ђацима првог разреда обуке у "шпедицијског трговца".

Према незваничним информацијама Танјуга, Србију би врло брзо после председника Аустрије могао да посети и канцелар Себастијан Курц.

Аустрија је у врху земаља из којих долазе инвестиције у Србију – више од 850 аустријских компанија запошљава у нашој земљи више од 20.000 радника.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво