Јеремић: Неопходно обједињавање опозиције

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је потпуно обједињавање опозиције неопходан предуслов за смењивање власти и да је то први корак који би требало предузети како би се створила критична маса људи који су за промену напредњачког режима.

"Последње је време да се уозбиљимо и оставимо појединачне интересе по страни у политичком деловању. Има наших пријатеља који деле уверење да Србија не иде у добром правцу а нису у Савезу за Србију", рекао је Вук Јеремић на оснивачкој скупштини Градског одбора Народне странке Нови Сад, одржаној у новосадском Дому синдиката.

Јеремић је изразио наду да ће у наредним недељама и месецима код свих сазрети идеја да је опозицији потребно потпуно јединство како би се створила критична маса и кредибилна алтернатива власти, пренела је Народна странка.

Истакао је да би по стварању критичне масе људи који желе промену власти, опозиција требало да буде веома паметна и пажљива у одабиру начина да се искористи тако створена енергија.

Председник Народне странке је навео да се слаже са ставовима бившег председника Владе Војводине Бојана Пајтића о неопходности ванинституционалног пружања отпора режиму.

"Мене је убедио. Наравно, Народна странка је демократски устројена организација која има своје политичке органе, а у Савезу за Србију се одлуке доносе консензусом. У сваком случају, први корак би требало да буде рад на потпуном обједињењу опозиције", рекао је Јеремић.

Поводом преговора о Косову и Метохији, Јеремић је истакао да се председнику Србије Александру Вучићу не сме дозволити да постигне договор који би подразумевао "разграничење" и пуноправно чланство Приштине у УН.

Оснивачка скупштина Градског одбора Народне странке Нови Сад изабрала је Борислава Новаковића за првог председника новосадског одбора.

Новаковић је рекао да ће Нови Сад имати будућност када напредњаци постану прошлост, и истакао да ће Народна странка преузети одговорност да се то и догоди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво